E-kemija v 8. razredu

Splošna navodila

Gradivo je razdeljeno na 7. sklopov. Za lažjo navigacijo skozi gradivo uporabljamo meni na levi strani. S klikom na gumb v meniju se odpre izbrani sklop. Na strani sklopa se na levi strani odpre meni za navigacijo po vsebinah sklopa. Na dnu strani se odpre meni za prehod med sklopi. Na začetno stran se vrnemo s klikom na gumb Domov ali na logotip projekta, ki se nahaja na vseh straneh levo zgoraj.

Na straneh posameznega sklopa se lahko premikamo po gradivu tudi z gumboma Naprej » in « Predhodni, ki se nahajata na strani desno spodaj.

Pri reševanju nalog dopolnjevanja, ki vsebujejo kemijski zapis, ni možno vstavljati nadpisanega in podpisanega besedila. Zato vpisujemo besedilo z normalno pisavo in brez presledkov. Primer: Zapis formule vode H2O bi vpisali kot H2O.

Potrebna programska oprema

Za uporabo e-gradiva priporočamo spletni brskalnik FireFox 3 (prenos programa). Za prikaz animacij morata biti na računalniku naložena programa Adobe Flash Player (prenos programa) in Java (prenos programa).

Posebne oznake

− ponovitev snovi iz naravoslovja v 7. razredu
− posebna znanja
− za radovedne (snov ni v učnem načrtu kemije za 8. razred)
− namig

Navodila za uporabo animiranih prikazov modelov

  • Model rotiramo tako, da naredimo poteg z levim gumbom miške v želeno smer.
  • Povečavo modela spremenimo z vrtenjem miškinega koleščka.
  • Z desnim klikom miške na model se odpre meni, s katerim lahko dodatno nastavljaš prikaz modela.
  • Samostojno vrtenje modela se vključi, tako da se izbere funkcija vrtenje.

Projekt se izvaja na OŠ Belokranjskega odreda Semič. Projekt sofinancira Evropska unija (Evropski socialni sklad) in Ministrstvo za šolstvo in šport.

OŠ Belokranjskega odreda Semič