Vaja 2.5

Kateri opis najbolj pravilno opisuje razlago pojava utekočinjenja vodne pare na kuhinjski napi, ki ga vidiš na sliki?
Delci vodne pare v zraku se gibljejo počasi. Ko se zadevajo v kuhinjsko napo, ki ima višjo temperaturo od okoliškega zraka, pridobijo energijo in se upočasnijo. Število delcev na določenem mestu se zaradi njihove upočasnitve zmanjša in snov se utekočini.
| |
Delci vodne pare v zraku se gibljejo hitro. Ko se zadevajo v kuhinjsko napo, ki ima nižjo temperaturo od okoliškega zraka, izgubijo nekaj energije in se upočasnijo. Število delcev na določenem mestu se zaradi njihove upočasnitve poveča in snov se utekočini.
| |
Delci vodne pare v zraku se gibljejo hitro. Ko se zadevajo v kuhinjsko napo, ki ima višjo temperaturo od okoliškega zraka, dobijo energijo in se gibljejo še hitreje. Število delcev na določenem mestu se zaradi njihove hitrosti poveča in snov se začne uparevati.
|

Kako lahko utekočinjenje vode še poimenujemo?
taljenje
| |
izparevanje
| |
kondenzacija
| |
sublimacija
|
Domov | 1. sklop | 2. sklop | 3. sklop | 4. sklop | 5. sklop | 6. sklop | 7. sklop |
OŠ Belokranjskega odreda Semič